.de werelden van schalk

Blog

Conceptart!

06-02-15

Conceptschetsen LR (1)

Deze week een vroeg verjaardagscadeau in m’n inbox gekregen: de eerste conceptschetsen van De Wentel van Jan Cleijne! Deze schetsen geven een eerste ideetje van hoe de stad Lida er straks uit moet gaan komen te zien. Sinds dit najaar ben ik met Jan aan het kijken wat de art direction moet worden van De Wentel. Wat is de architectuur van de stad, hoe kleden de mensen zich, hoe zien de mysterieuze Wenteldingen eruit die de stad van energie voorzien?

Zoals met alles eigenlijk met De Werelden van Schalk is dit proces heel erg een wisselwerking. Ik heb wel bepaalde ideeën voor de stijl in m’n hoofd, en ik heb in dit geval Jan ook een aantal inspiratiebronnen gegeven, zoals het spel ‘Bioshock Infinite’. Maar juist door de tekeningen en input van Jan krijg ik zelf ook weer een beter beeld en komt Lida met haar inwoners voor mij als schrijver en maker ook meer tot leven.

Dit zijn echt nog maar de eerste schetsen, en waarschijnlijk gaat er nog veel veranderen voordat we in september echt het online platform lanceren. Maar het is een gek idee: een wereld waar je jaren lang over nadenkt en fantaseert is ineens tot leven gekomen. En nu begint het pas écht voor De Wentel.

Conceptschetsen LR (15) Conceptschetsen LR (10) Conceptschetsen LR (9) Conceptschetsen LR (7) Conceptschetsen LR (8) Conceptschetsen LR (6) Conceptschetsen LR (2) Conceptschetsen LR (5)